Pentru a continua să le oferim clienţilor noştri cafea de înaltă calitate şi în viitor, ne axăm pe mai mult decât aromă şi gust. Totodată, suntem angajaţi în a proteja mediul şi în a îmbunătăţi condiţiile de trai ale cultivatorilor şi familiilor acestora.

Ca şi obiectiv pe termen mediu, ne orientăm către a furniza doar cafea din surse sustenabile. Doar metodele agricole compatibile din punct de vedere ecologic şi social vor asigura faptul că putem oferi, clienţilor noştri cafea de înaltă calitate.

Cooperare cu organizaţii de standardizare

Pentru a ne atinge obiectivul lucrăm împreună cu organizaţii de standardizare recunoscute la nivel internaţional. În momentul de faţă acestea includ Rainforest Alliance, Fairtrade, UTZ Certified precum şi organizaţiile ce activează în domeniul etichetelor organice conform legislaţiei UE (Bio-Siegel). Aplicăm standardul de bază 4C (Codul Comun pentru Comunitatea de Cafea) pentru a organiza fermierii de cafea şi pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la cultivarea sustenabilă a cafelei în viitor.

Sprijin acordat cultivatorilor de cafea

Împreună cu partenerii noştri sprijinim totodată cultivatorii de cafea pentru a face faţă provocărilor ce nu sunt abordate în standarde, sau care sunt abordate insuficient. Acest aspect vizează în mod special măsurile pentru adaptarea la schimbările de climă şi reducerea propriului impact.

Acţiuni şi Date Statistice: Ponderea cafelei Tchibo sustenabile este în creştere

Ponderea cafelei incluse în portofoliul nostru de sustenabilitate a crescut de la 13% în 2011 la peste 25% în 2012. Această evoluţie este evidenţiată în gama noastră de produse: Furnizăm cafea sustenabilă certificată în cafenele Tchibo încă de la începutul anului 2009. În 2012, în Germania, peste 50 % din cafeaua pentru filtru a fost achiziţionată de la Tchibo. Totodată, în 2012, am modificat cafele noastre cu origine unică în gama „Privat Kaffee” şi cafeaua utilizată în capsulele noastre Cafissimo în cafea 100 % sustenabilă.