Cum să te faci remarcat – într-o manieră bună!

Dorim să vă împărtăşim câteva sfaturi utile cu privire la aplicaţia dumneavoastră:

Documentele dumneavoastră

• Vă rugăm să vă asiguraţi de faptul că furnizaţi toate documentele necesare: o scrisoare de intenţie, un CV în formă scurtă şi scrisori de recomandare. În cazul în care aveţi studii superioare, vă rugăm să includeţi şi diploma.
• Documentele aferente aplicaţiei nu ar trebui să depăşească 10 MB – tocmai de aceea vă rugăm să le realizaţi la dimensiuni mici şi să includeţi referinţele dumneavoastră într-un singur document, dacă este cazul. Cel mai bine este să salvaţi documentele în format PDF în special dacă utilizaţi Open Office sau un calculator Mac, deoarece nu putem deschide respectivele formate.
• Ce face o aplicaţie să fie atrăgătoare şi de succes? Este esenţial să vă asiguraţi de faptul că documentele dumneavoastră ne ajută să înţelegem cine sunteţi în mod real şi eficient. Tocmai de aceea claritatea este un ingredient vital – inclusiv în ceea ce priveşte CV-ul în formă scurtă. Includeţi în scrisoarea dumneavoastră de intenţie, nu mai mare de o pagină, o descriere autentică a propriei persoane, şi motivul care v-a determinat să aplicaţi pentru un post în cadrul companiei. Redactaţi în stilul personal şi evitaţi formulările clişeu deoarece, până la urmă, ceea ce doriţi este ca explicaţia dumneavoastră să iasă în evidenţă faţă de celelalte.

Interviul dumneavoastră

• Fără urmă de îndoială, interviul dumneavoastră este cel mai important pas pentru a deveni un membru al echipei Tchibo. Acesta ne ajută să ne cunoaştem şi să clarificăm întrebările rămase fără răspuns. Pentru noi este important ca dumneavoastră să fiţi natural – până la urmă şi noi suntem autentici! Această discuţie personală reprezintă cea mai bună modalitate de a vă cunoaşte personal şi de a afla împreună dacă suntem compatibili. Ceea ce înseamnă că şi dumneavoastră ne puteţi adresa întrebări.
• Pregătirea este totul! În special atunci când este vorba de a deveni un membru al echipei Tchibo. Noi căutăm oameni care împărtăşesc pasiunea noastră pentru marca Tchibo şi acest entuziasm ar trebui să fie evident în cadrul interviului dumneavoastră. Impresionaţi-ne cu multitudinea de lucruri pe care le ştiţi despre Tchibo!
• În plus faţă de un reprezentant al departamentului Resurse Umane, în cadrul interviului dumneavoastră vor fi prezenţi viitorul dumneavoastră superior şi/sau un alt angajat sau manager. Tocmai de aceea vă rugăm să fiţi pregătiţi pentru întrebări tehnice.
• Chiar dacă personalitatea şi competenţele dumneavoastră profesionale reprezintă punctul central, trebuie să „păstrăm aparenţele” şi să luăm în considerare contextul activităţii. Cu alte cuvinte: bunele maniere şi vestimentaţia corespunzătoare reprezintă elemente obligatorii.