Diversitatea deosebită a companiei Tchibo

Oportunităţile fascinante pe care Tchibo vi le oferă iau naştere din modelul de afaceri unic. Oferim clienţilor noştri un mix incomparabil între specialităţi din cafea, articole nealimentare şi servicii – pe care nu numai că le vindem, dar le şi producem. Adăugaţi la toate acestea faptul că modificăm gama de produse des pentru a ne surprinde în mod constant clienţii cu produse noi, şi menţionaţi diferitele căi de distribuţie, şi devine clar faptul că Tchibo vă oferă provocări variate, în continuă schimbare pentru ca dumneavoastră să vă dezvoltaţi.

Calitatea Tchibo

Tchibo îşi respectă promisiunile. Iar acest lucru este valabil atât pentru produsele cât şi pentru serviciile noastre. Drept urmare, activitatea noastră face obiectul celor mai înalte standarde de calitate care, în final, sunt în beneficiul clientului mai presus de orice altceva.

Cafea: Promisiunea noastră de calitate începe prin selectarea celor mai bune boabe, iar acest lucru este obligatoriu pentru toate persoanele implicate în procesul de producție: cultivare, achiziţie, transport, depozitare, prăjire, vânzare şi marketing. Pentru a asigura cele mai înalte niveluri de calitate începând cu ţările de origine, ne bazăm pe relaţii puternice şi pe termen lung cu furnizorii. Rămânem loiali filozofiei fondatorului nostru Max Herz, abordăm „calea directă” producând noi înşine o parte din cafeaua noastră.

Produse Nealimentare: Avem cerinţe stricte în ceea ce priveşte siguranţa, funcţionalitatea, materialele şi procesarea produselor noastre – şi monitorizăm, inspectăm şi testăm în mod continuu articolele, începând de la producţie până la punctul de desfacere. Standardele de calitate înaltă sunt aplicate nu doar calităţii „fizice” a produsului, ci se iau în considerare, totodată, condiţiile în care articolele sunt produse. Acest lucru include, de exemplu, responsabilitatea socială faţă de muncitorii implicaţi în procesul de producţie.

Deci ce lipseşte? Dumneavoastră! Modelul nostru de afaceri şi standardele de calitate înaltă conduc la apariţia unei game largi de sarcini şi îndatoriri în cadrul întregii companii.