În containere pentru transport

Boabele de cafea îşi încep călătoria imediat după ce acestea au fost culese şi procesate. Boabele de cafea îmbătrânesc repede şi absorb cu uşurinţă parfumul şi aroma externe. Drept urmare, obiectivul nostru este acela de a procesa boabele cât mai curând posibil. Transportul cu grijă al cafelei noastre din ţările de origine către fabricile de producţie reprezintă o condiţie prealabilă importantă în ceea ce priveşte o aromă bună a cafelei.

Tchibo; Logistik; Transport

... şi apoi la fabrică, pentru prăjit.

La momentul în care ajunge la destinaţie, marfa valoroasă este temporar depozitată. O verificare suplimentară a calităţii este întreprinsă pe loc. Ulterior, boabele sunt transportate către fabrica de prăjire unde acestea sunt transformate din cafea crudă în cafea prăjită.

Reducerea nivelului de CO2 şi a consumului de energie

Deoarece cafeaua creşte aproape de eEcuator, după culegere şi procesare, boabele de cafea crude au în continuare un drum lung de parcurs înainte de a ajunge la destinaţie. Drept urmare atunci când transportăm cafeaua acordăm atenţie impactului proceselor noastre logistice asupra mediului înconjurător. Această activitate include îmbunătăţirea continuă a proceselor noastre de transport, luând în considerare aspectele de mediu precum reducerea emisiilor de CO2.

Totodată revizuim în mod continuu şi optimizăm procesele din cadrul fabricii de prăjire, respectând aspectele de mediu. Această activitate include reducerea energiei consumate pe durata prăjirii cafelei.